“ARS PECUNIAE MAGISTRA”

muntzijde

De muntzijde toont de Dutrannoit frictiepers en het motto van de bank: “ARS PECUNIAE MAGISTRA” : Kunst is de (leer)meester van het geld.

Boven de pers vindt u het muntnummer gevolgd door het unieke stuknummer.

Munten en kunstenaars

Selecteer kunstenaar:
Of selecteer muntnummer:
 /  XXX

Matthijs Booij

Matthijs Booij behoort tot de nieuwe generatie kunstenaars die zich probeert te onttrekken aan het circuit waarin kunst doorgaans circuleert. Kenmerkend voor deze jonge kunstenaars is hun pragmatische houding tegenover de waarde, betekenis en functie van kunst. Zo vormde Booij met Mick Johan het vormgeversduo Miktor & Molf die o.a. de CD's van De Jeugd van Tegenwoordig tot collector's items maakte. Booij is ook één van intiatiefnemers van Patty Morgan – een online platform waar kunstenaars en (beginnende) verzamelaars elkaars smaak helpen ontwikkelen. Internationale aandacht kreeg het pensioenplan dat Booij voor zichzelf bedacht: het onethousanddrawingspensionplan. Voor slechts € 1 p/maand kopen investeerders tot Booij's pensioen (2050) een tekening op afbetaling. Inmiddels zijn er al zo veel deelnemers dat hij op zijn 65ste een riant pensioen ontvangt.

Munten ontworpen door Matthijs Booij


Hear no Evil
Hear no Evil
details
See no Evil
See no Evil
details
Speak no Evil
Speak no Evil
details
Do no Evil
Do no Evil
details

Over de ontwerpen

De munten zijn een speelse variatie op de bekende drie aapjes: horen, zien en zwijgen. Deze aapjes verwijzen op hun beurt naar het gezegde 'Hear no evil, See no evil, Speak no Evil, Do no evil'. Want hoe meer geld, hoe lastiger het wordt om het op een ethisch verantwoorde manier uit te geven...

Matthijs Booij

Matthijs Booij (1983, NL)

Munten uitgebracht:
14 mei 2016 - 30 september 2016

website: matthijsbooij.nl/

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl