“Geld is een wapen. Politiek is weten wanneer je de trekker moet overhalen.”

Licio Lucchesi in The Godfather III

Jaar:

Nieuws


Presentatie over Big Spenders

woensdag 25 november 2015

Onder de titel Stadsleven houdt Tracy Metz een maandelijkse live talkshow in De Balie over het leven in steden, en over Amsterdam in het bijzonder. A.s. maandag gaat het over de gevolgen van buitenlandse investeerders en Big Spenders die steeds meer delen van Amsterdam opkopen.

N.a.v. een eerdere nieuwsbrief waarin zijdelings de gebrekkige marktwerking rond vastgoed aan de orde kwam, is Ron Peperkamp uitgenodigd om hier iets meer over te vertellen. Het gaat dus niet over de bank, maar over de stad als investeerobject. In een korte presentatie zal onze directeur het economische principe van price-capping toelichten en een voostel doen voor een maximale vierkantemeterprijs.

Datum: maandag 30 november 2015
Tijd: 20:00 uur
Locatie: De Balie, Amsterdam
Informatie en kaarten op de website: stadslevenamsterdam.nl

De presentatie staat inmiddels op youtube:

Presentatie Stadsleven
 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl