“Geld is een wapen. Politiek is weten wanneer je de trekker moet overhalen.”

Licio Lucchesi in The Godfather III

Nieuwsbrieven

Uitnodiging eerste muntslag John K├Ârmeling - 28 mei 2012

Uitnodiging:
eerste muntslag John Körmeling

De Kunst Reserve Bank geeft iedere maand een unieke serie munten van een bekende Nederlandse kunstenaar uit. De serie reservemunten voor de maand Juni is ontworpen door de Eindhovense kunstenaar, architect en uitvinder John Körmeling.

A.s. vrijdag 1 Juni 18:00 uur zal op de Zuidas de eerste van de serie van vier munten door de kunstenaar zelf worden geslagen.

U bent vanaf 17:30 uur welkom voor een hapje en een drankje
op het hoofdkantoor van de Kunst Reserve Bank
aan de Gustav Mahlerlaan - tegenover de ABN

Over John Körmeling

John KörmelingKörmeling’s werk wordt nationaal en internationaal hoog gewaardeerd – zowel door kunstinstellingen als het brede publiek. Hoewel opgeleid als architect, manifesteert hij zich vooral in beeldende kunstopdrachten die op de grens van functionele gebouwen en architectonische beelden balanceren. In heldere en met grote zorg uitgevoerde ontwerpen past hij bijna stripachtige architectonische vormen toe, gecombineerd met banale onderdelen als kermisverlichting en reclame-uitingen. Zijn ideeënrijkdom komt ook vaak tot uiting in zijn werk als uitvinder, planoloog of stedenbouwkundige. Voor de Expo 2010 in Shanghai ontwierp Körmeling het Nederlandse paviljoen Happy Street. Dit buitengewoon succesvolle ontwerp leidde later dat jaar tot zijn benoeming als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Datum: Vrijdag 1 Juni
Tijd: 17:30 - 19:30 uur
Plaats: Gustav Mahlerlaan, Zuidas Amsterdam t/o ABN
Openbaar vervoer: 2 minuten lopen vanaf Station Zuid - uitgang zuid

Uitgebreide informatie over de achtergrond en het doel van de bank is te lezen op de website van de Kunst Reserve Bank: www.kunstreservebank.nlComité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl