“Van de vele manieren waarop je een banksysteem zou kunnen organiseren, is die van vandaag wel de slechtste.”

Mervyn King, gov. Bank of England

Nieuwsbrieven

Officiële opening: 1 mei 18:00 uur - 11 april 2012

OFFICIËLE OPENING
1 MEI  18:00 uur

Op 1 mei a.s. zal de Kunst Reserve Bank officieel worden geopend. Hiermee is de langverwachte start van onze nieuwe coöperatieve bank op de Zuidas in Amsterdam een feit. Vanzelfsprekend gaan wij hier een klein feestje van maken.

Iedereen is vanaf 17:30 uur welkom
op het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan.

Openingsperformance

Bill DrummondDe Britse kunstenaar Bill Drummond heeft de eerste serie van vier reservemunten ontworpen. Wij zijn bijzonder verheugd dat Drummond speciaal zal overkomen uit London om de allereerste munt te slaan.

De kunstenaar, muzikant, schrijver en producent geldt als één van meest enigmatische en invloedrijke figuren van de Britse cultuur. Na een stormachtige carrïëre als media-kunstenaar houdt Drummond zich tegenwoordig vrijwel uitsluitend met intieme performances bezig. Deze zijn doorgaans besloten of spelen zich af in de anonimiteit. Maar ter gelegenheid van de opening van de Kunst Reserve Bank zal hij bij hoge uitzondering een publieke performances uitvoeren. Hiervoor heeft hij exact 100 deelnemers nodig. Iedereen kan meedoen, want er zijn geen bijzondere vaardigheden nodig.

De performance vindt plaats rond het hoofdkantoor en zal ongeveer 15 minuten duren.

Wilt u meedoen aan deze unieke gebeurtenis dan kunt u zich met dit formulier opgeven.
 

Speciale aanbieding: voorverkoop eerste munt

Alle leden, donateurs, sponsors en vrijwilligers die hebben meegeholpen met het opbouwen van de bank kunnen de allereerste munt in de voorverkoop tegen een gereduceerde koers verkrijgen.

reservemunt

Aanvangskoers wordt straks € 100
Speciale aanbieding bij voorinschrijving: € 85 (incl. BTW)

Bestel nu deze munt

U kunt ook de hele serie van Bill Drummond bij voorverkoop aanschaffen. Dit is natuurlijk een geweldige kans om de complete serie van de eerste vier reservemunten te bemachtigen. U betaalt vooraf een vaste lage koers en heeft geen stress over koersschommelingen of het mogelijk uitverkocht zijn van één van de vier munten uit de serie.

Normale prijs bij koers van € 100: € 400
Speciale aanbieding bij voorinschrijving: € 325 (incl. BTW)

Bestel nu deze serie

Let op: er worden slechts 50 munten bij voorinschrijving verkocht dus wees er snel bij! De overige 50 munten zijn vanaf 2 mei tegen de normale koers bij het hoofdkantoor op de Zuidas te verkrijgen.

Over de bank

Nog even ter herinnering hoe de Kunst Reserve Bank het werkt:

  • Iedere maand ontwerpt een kunstenaar vier nieuwe munten.
  • In vier opeenvolgende weken wordt telkens één van de vier ontwerpen uitgegeven in een oplage van 100 stuks. Om speculatieve aankopen te voorkomen, worden er per dag slechts 20 munten geslagen en gewisseld.
  • De munten worden gewisseld tegen een dagkoers die wordt bepaald door de handel in de online dealing room van de bank.
  • De aankoopkoers is gegarandeerd en bij terugwisselen ontvangt men tevens 10% rente (op jaarbasis, niet samengesteld).

Kortom: een echte munt met echte waarde!

 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl