“Geld dat in tweede instantie wordt gecreĆ«erd voor consumptie, speculatieve handel of financiĆ«le speculaties, leidt tot een aanwas van 'onproductief' geld.”

Joseph Schumpeter

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 10 september - 10 september 2013

A.s. donderdag 17:00 uur: afscheidsfeest Zuidas!

Alle medewerkers, sponsors, mede-eigenaren en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd voor het afscheidsfeest a.s. donderdag. De weersvoorspelling is redelijk goed dus u kunt uw paraplu waarschijnlijk thuis laten. Zoals gebruikelijk worden er hapjes en drankjes geserveerd en hopelijk zullen er ook weer een aantal verse munten worden geslagen (zie hieronder).

Afscheidsfeest Kunst Reserve Bank
donderdag 12 sept. 17:00 - 20:00 uur
toegang vrij en iedereen is welkom!

Alle hens aan dek!

Na het afscheidsfeest gaan we meteen beginnen met het opruimen en inpakken. Dit wordt een enorme klus want maandagochtend moet alles gereed zijn voor transport. Het wordt dus echt alle hens aan dek. Behalve fysiek werk zijn er ook talloze kleine klusjes zoals opruimen en schoonmaken dus iedereen is welkom. Al is het maar voor een uurtje: iedere hulp kunnen we goed gebruiken.

OPRUIMEN EN INPAKKEN ZUIDAS
Vrijdag, Zaterdag en Zondag
Van 09.00 tot ca. 19:00 uur

De hele dag verse koffie, thee en limonade!

Werkzaamheden Eindhoven gestart

stationspleinHet was even heel spannend, maar dankzij de geweldige medewerking van de verschillende ambtenaren en diensten is het uiteindelijk gelukt om alle vergunningen e.d. op tijd te regelen. Gisterenochtend konden wij daarom volgens schema starten met het voorbereiden van het bankterrein op het Stationsplein in Eindhoven. Met hulp van enkele van onze medewerkers gaat de Fa. Adriaans deze week het hele terrein klaarmaken zodat volgende week maandag de pers en alle bouwsels geplaatst kunnen worden. Op de website zullen wij binnenkort een uitgebreide fotoreportage van de bouw plaatsen.

… en werk op Zuidas valt even stil.

ventilatorOnze Dutrannoit geldpers is een oud beestje. Dat merkten wij bij het extreem warme weer vorige week. Het glazen pershuis is een perfecte broeikas en doorgaans is een half uurtje zon genoeg om het binnen aangenaam warm te stoken. Bij de tropische temperatuur van vorige week steeg het kwik echter snel richting de 40 graden. Bovenin bij de vliegwielen kon daar nog een flink aantal graden bij worden opgeteld. Hierdoor begon al dat gietijzer en staal natuurlijk uit te zetten en waar het frictiewiel normaal zachtjes langst het vliegwiel schraapt, zaten deze nu muurvast op elkaar gedrukt. Helaas kwamen wij daar pas achter toen wij de machine wilden opstarten. Hoe hard de motor het ook probeerde – er was geen beweging in te krijgen. Extra koeling met een ventilator mocht ook niet baten en uiteindelijk gaf de gloeiend hete motor het gewoon maar op.

Midden in de drukte van de verhuizing is de pers nu dus ook even buiten gebruik. Morgen komt een specialist van de firma Roest & Morée kijken wat er precies aan de hand is. Het is te hopen dat hij de machine voor het afscheidsfeest weer aan de praat krijgt…
 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl