“Bankiers zijn helemaal niet conservatief. Ze zijn alleen ongelooflijk begaafd in zelfbedrog door de kans op een groot, alles verwoestend verlies onder het tapijt te schuiven.”

Nassim Nicholas Taleb, The Black Swan

Nieuwsbrieven

Herinnering Algemene ledenvergadering KRB - 25 april 2013

Aan alle leden, medewerkers, sponsors en andere relaties van de Kunst Reserve Bank,

Graag herineren wij u eraan dat a.s. zondag de eerste Algemene ledenvergadering van de Kunst Reserve Bank zal plaatsvinden.

Tijd: 14:00-16:00 uur  - na afloop: hapjes, drankjes en muziek
Locatie: Hoofdkantoor Kunst Reserve Bank Zuidas

Leden, niet-leden en introducés zijn allemaal van harte welkom. I.v.m. de catering verzoeken wij u wel om ons te laten weten met hoeveel personen u denkt te komen. Een simpele mail met het aantal personen kunt u sturen naar alv@kunstreservebank.nl

Bij deze gelegenheid zal er een speciale jubileummunt worden geslagen. Alle aanwezigen kunnen deze munt voor de kostprijs (€ 9,00) kopen. Deze munt komt niet in de handel en is alleen zondag op de locatie verkrijgbaar!

Houdt u er rekening mee dat de vergadering in de open lucht op het terrein van de Kunst Reserve Bank plaatsvindt. De weersverwachtingen zijn gunstig en er wordt geen regen verwacht, maar kleedt u zich wel warm want de temperatuur daalt dit weekeinde.

Tijdens de Algemene ledenvergadering zal verslag worden gedaan van het afgelopen jaar en worden er besluiten genomen inzake financiën, beleid, en toekomstige ontwikkelingen. De leden kiezen tevens een nieuw bestuur. De volgende personen hebben zich gekandideerd:

 • Mevr. Prof.dr. Jeanne G.M. de Bruijn
 • Mevr. Eline Hoogendijk
 • Dhr. Maarten de Boer
 • Dhr. Huibert van Meegdenburg

Agenda

 1. Opening en welkom door de directie
 2. Verkiezing van nieuwe bestuurleden van de Coöperatie KRB
 3. Nieuwe voorzitter stelt de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen voor.
 4. Presentatie Jaarverslag door de voorzitter
 5. Financieel verslag door de penningmeester + goedkeuring financieel verslag
 6. Artistiek verslag door de directeur. Het vormt een terugblik op het hele idee achter het project, analyse van de ontwikkelingen en de stand van zaken nu.
 7. Toekomstplannen en strategieën: discussie over hoe verder te gaan
 8. Concrete beleidsvoorstellen: besluitvorming
 9. Rondvraag en sluiting

Aanvullende agendapunten en/of concrete beleidsvoorstellen kunnen tot 26 April worden ingediend bij het bestuur. Ook kunnen extra bestuursleden of leden van de RvC worden voorgedragen. U kunt volstaan met een email aan het bestuur: alv@kunstreservebank.nlbestuur@kunstreservebank.nl

Kluisvoorraad

Bij deze gelegenheid willen wij alle aanwezigen ook de mogelijkheid bieden om alsnog een munt uit de eerdere emissies aan te schaffen. Dit is dus een uitgelezen kans om alsnog een munt van één van de voorgaande kunstenaars te verwerven. Vanzelfsprekend wel voor zolang de voorraad strekt.

Openbaar vervoer en route

Het hoofdkantoor van de KRB bevindt zich op de Gustav Mahlerlaan t/o de ABN. Op zondag kan vrij worden geparkeerd op het parkeerterrein naast de bank. De bank ligt op 2 minuten lopen van station Amsterdam Zuid:
Neem uitgang zuid, Mahlerplein oversteken en dan links de Gustav Mahlerlaan op. De Kunst Reserve Bank bevindt zich aan uw rechterhand, naast het gebouw Symfonie en tegenover de ABN.

Wij hopen dat u er a.s. zondag bij zult zijn!

 

Bestuur Coöperatie Kunst Reserve BankComité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl