“De complexiteit van het financiĆ«le systeem is veel sneller toegenomen dan ons begrip van die complexiteit.”

Wouter Bos

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Juli 2012 - 15 juli 2012

Laatste kans munten Bill Drummond en John Körmeling!

munt Jaar 1In de maand juli worden de resterende reservemunten van eerdere emissies opnieuw te koop aangeboden. Dit is de laatste kans om de munten van Bill Drummond en John Körmeling te bemachtigen. De munten zijn opnieuw te koop voor de openingskoers van € 100. Voor deze prijs is het voor iedereen mogelijk om één van deze unieke kunstwerken te bezitten. En u neemt deel aan een uniek experiment want als muntbezitter bent u automatisch mede-eigenaar van de coöperatieve Kunst Reserve Bank.

U kunt de munten de komende twee weken nog bestellen bij het online loket. Maar wees er snel bij want op = op!

Vacatures

De Kunst Reserve Bank is een ongesubsidieerd project van kunstenaars dat volledig op vrijwilligers draait. Naarmate het project groeit, neemt de behoefte aan (semi-)professionele hulp toe. Wij zijn daarom dringend op zoek naar mensen die op één of andere manier willen meewerken aan dit bijzondere project. Wij zoeken m.n. medewerkers voor de volgende werkzaamheden:

 • Administratie
  Alle voorkomende administratieve en boekhoudkundige werkzaamheden: bijhouden en verwerken van bestellingen, administratie van munten, correspondentie met klanten, etc.
 • Marketing en publiciteit
  Opzetten en uitvoeren van een marketingplan waarmee het project een groter publiek kan worden bereikt. Samen met de initiatiefnemers en vormgevers nieuw publiciteitsmateriaal ontwikkelen.
 • Loketdienst
  Gedurende de week één of meerdere dagdelen het loket bemannen. Representatief voorkomen niet noodzakelijk - een duidelijk verhaal kunnen vertellen wel.
 • Koeriersdienst
  Bij de wekelijkse productie van de stempels moet er af en toe met spoed iets worden opgehaald of weggebracht. Het zou ons bijzonder helpen als hiervoor meerdere personen met een auto beschikbaar zijn.
 • Projectmanagement
  Samen met de initiatiefnemers de voortgang van het project managen. Veelzijdig organisatorisch werk waarbij een hands-on mentaliteit wel een vereiste is.

Belangstelling voor één van deze vacatures? Stuur een E-mail: info@kunstreservebank.nl

Kloppende Kalender

Ontwerp 'Kloppende kalender'Het laatste ontwerp van John Körmeling is een verkleinde versie van zijn bekende ‘kloppende kalender’. Dit ontwerp is echter zo complex dat het grenst aan wat technisch mogelijk is op een munt met een diameter van 50 mm. De productie van het stempel neemt daarom de nodige tijd in beslag. De verwachting is dat munten eind juli van onze (inmiddels gerepareerde) geldpers zullen rollen.

Iedereen die deze munt of de complete serie van John Körmeling heeft besteld, zal deze dus begin augustus ontvangen.Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl