“Economische voorspoed wordt gehinderd door industrieŽn waarvan de gevestigde belangen zo groot zijn, dat zij iedere vernieuwing verstikken. De financiŽle industrie is waarschijnlijk een goed voorbeeld.”

John Kay

Jaar:

Nieuws


Gesprekken over overname

donderdag 14 september 2017

Weet u nog: bij de overname van ABN AMRO hadden de belgen van de Fortis-bank er zo'n potje van gemaakt, dat de Nederlandse staat de Nederlandse delen van... meer »


Referendum: we gaan nog even door!

zaterdag 6 mei 2017

 Op 30 April - de laatste dag van het experiment – hielden we in de ArtKitchen Gallery een referendum over de vraag of de bank op 1 Mei zou worden... meer »


KAS LEEG...!

zaterdag 29 april 2017

Vanzelfsprekend hadden wij er rekening mee gehouden dat mensen vlak voor einde van het experiment hun munten alsnog zouden inwisselen. Zo zou men immers... meer »


Website gehackt

woensdag 19 april 2017

Vanmiddag kregen wij een bericht van Nomen Nescio dat hem gelukt was de website te hacken. Tja - een bank is natuurlijk een gewilde prooi... Gelukkig had... meer »


Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl